Kako si nalakirati nohte doma

november 07, 2018

Živijo dekleta!
Za to objavo so me znova navdihnile fotografije vaših manikir, ki jih videvam na socialnih omrežjih. Opažam namreč, da si redko katera še sploh sama lakira nohte doma. Najbrž je razlog za to pomanjkanje časa. Peščica pa nas je vseeno takih, ki res uživamo ob lakiranju nohtov. Sama še zmeraj prisegam na lepo urejene naravne nohte, nalakirane doma z navadnimi laki. In ker želim širiti svoje znanje prav med tisto peščico, ki sem vas omenila zgoraj, sem danes pripravila objavo: Kako si nalakirati nohte doma. Vse podrobnosti o pod lakih, barvnih lakih in nad lakih si lahko prebereš v nadaljevanju.

Kako si nalakirati nohte doma

Uporabi (ustrezen) pod lak
Tako je, nohte zmeraj začneš lakirati s pod lakom. Pomembno pa je, da gre pod lak na čiste nohte. To pomeni, da je prvi korak nega nohtov: odstranitev odmrle kožice, čiščenje pod nohti, piljenje... več o moji negi nohtov si lahko prebereš v objavi - Izdelki za nego nohtov na katere prisegam. Drugi korak je umivanje rok in šele nato začneš z lakiranjem pod laka. 
Pod lak je osnova, ki pripravi nohte, jih zaščiti pred neželenim obarvanjem in podaljša obstojnost manikire. Na trgu je ogromno različnih pod lakov. Izberi takšnega, ki bo ustrezal tvojim nohtom, odvisno je od tega kaj tvoji nohti potrebujejo ( lepši nanos, daljša obstojnost, prekritje brazd na nohtu, utrditev nohtov...). Sama prisegam na pod lak Microcell 2000, ki je rešil moje nohte.

Kako si nalakirati nohte doma
pod laki: Microcell 2000 nail repair matt, Orly Bonder in Nailtiques Formula 2

Nanos barvnega laka
Predenj boš začela z lakiranjem barvnega laka, imej v mislih 3 poteze. Kapljico laka tik ob obnohtni kožici razporedi najprej na eno stran, potem na sredino in nato na drugo stran. Če ne veš o čem točno govorim, si poglej to fotografijo. Ne pozabi: več potez = več packanja. 
Barvni laki obstajajo v številnih finiših in formulah, ki bistveno vplivajo na nanos. Najbolj varna možnost, da bodo tvoji nohti lepo nalakirani in bo lakiranje enostavno, je ta, da izbereš tak lak, ki je polno prekriven v maksimalno dveh slojih. Pa še to: če so tvoji nohti širši (kot moji) potem je lepši nanos barvnega laka zagotovljen s širšim čopičem, rezanim na polkrog, če pa so tvoji nohti ozki pa boš lažje barvni lak nalakirala z dolgim in ozkim čopičem. Zelo pomemben pri popolno nalakiranih nohtih je tudi lok ob obnohtni kožici. Naj bo lep, čist, polkrožni. Več o tem v objavi: Kako nohti izgledajo (na fotografijah) še lepše

Kako si nalakirati nohte doma_čiščenje
razlika pred čiščenjem (levo) in po čiščenju (desno) laka ob obnohtni kožici je očitna

Zaključi z nad lakom
Tako kot je pod lakov na trgu kar precej, je izbira velika tudi pri nad lakih. Nad lak doda manikiri tisto piko na i, jo zavaruje in poskrbi za daljšo obstojnost. Znova izberi nad lak, ki ti ustreza. Razmisli kako bi rada manikiro zaključila (hitrejše sušenje, daljša obstojnost, visok lesk, mat zaključek, dodatni šimer, nad lak na vodni osnovi...). Torej če želiš mat zaključek, boš izbrala mat nad lak, ki bo zmatiral prav vse barvne lake. Moj najljubši mat nad lak je Essence matt matt matt top coat. Njegovo oceno si lahko prebereš tukaj. Če želiš manikiri dodati lesk, boš izbrala recimo fast dry / high gloss / gel like nad lak. Če si ustvarila kak poseben nail art, recimo s folijo ali prahom, boš uporabila water based nad lak. 
Najboljši nad laki pa so zagotovo tisti za hitrejše sušenje (fast dry top coat) in s tem bi se strinjala. Moj najljubši hitro sušeči nad lak je Seche Vite po katerem posežem skoraj pri vsaki manikiri.  O njem pa sem pisala v tej objavi: Najslabši nasvet za manikiro.

Kako si nalakirati nohte doma_nad laki
nad laki: Seche Vite dry fast top coat, Essence Matt matt matt, Catrice waterbased top coat in Alessandro Gelactic

Za piko na i dodaj olje
Kako pomembno je hranilno olje za našo kožo na rokah ne bom več ponavljala. Prav o tem sem namreč "trobila" ne dolgo nazaj. Priporočam, da je tvoj zadnji korak manikire nanos olja okrog sveže nalakiranih nohtov.

Kako si nalakirati nohte doma
sveža manikira

In to je vsa umetnost lakiranja nohtov drage moje. Upam, da sem vam izdala kakšno skrivnost, ki je še niste poznale. Če sem vsaj eno od tistih, ki svoje nohte redno urejate v salonih prepričala, da si kdaj pa kdaj tudi sama nalakira nohte doma, potem je moja "misija" uspešna. V komentar mi sporoči ali si sama doma lakiraš nohte ali ti jih urejajo drugi. Res me zanima koliko vas je na vsaki strani. 
post signature

Podobne vsebine

0 komentarji