OCENA: Essence STAMP IT! novosti za štempljanje nohtov 2018

marec 29, 2018

Lakoholičarke pozdravljene!
Tako kot Catrice tudi znamka Essence na drogerijske poličke postavlja novosti. Nekaj teh sem že uspela potestirati. Pred kratkim sem namreč od podjetja Dominur d.o.o. prejela nove Essence izdelke za nohte. Danes imam za vas oceno linije imenovane STAMP IT. Kot že samo ime pove, gre za izdelke za štempljanje nohtov. Pa jih poglejmo...

Essence Stamp It

Essence STAMP IT linijo sestavljajo clear set s štampiljko in dve šabloni z vzorčki. Sicer izdelki za štempljanje nohtov pri znamki Essence niso čista novost. Že vrsto let jih imajo v ponudbi, tokrat so jih le dodelali, posodobili in jim nadeli ime STAMP IT! ki mi je mimogrede zelo všeč. 
Essence Stamp It
Essence STAMP IT!

Clear set s štampiljko
Kot že samo ime pove, gre za set, ki je spravljen v kartonasti posodici s pokrovčkom. Vsebuje prozorno štampiljko in majhno plastično strgalo, ki je nekoliko debelejše in odlično opravi svoje delo. 
Prozorna štampiljka spada med večje. Njen premer meri 35mm. Je ravno prav mehka in gumijasta, da odlično, v celoti štemplja vzorčke. Na otip je malenkost lepljiva. Najprej bi izpostavila to, da štampiljka odlično "sedi" v plastičnem držalu in tudi ob močnem pritisku ne pade vanj. Naslednja stvar, ki me je navdušila, je pokrovček na navoj. To pomeni, da ne pada s štampiljke in jo tako varuje. 
Pripombo glede štampiljke imam samo to, da je na drugi strani držala (tam kjer gledamo vzorček, ko ga štempljamo na noht) "pokrita". Plastično držalo ima namreč obliko kozarčka in s tem je motena ostrina vida ko vzorček pozicioniramo na noht. Po mojem mnenju bi bilo veliko bolje, če držalo ne bi imelo dna, saj bi tako bolj ostro videli vzorček, ki ga štempljamo na noht. 
Razen tega pa bi brez dvoma pohvalila ta Clear set s štampiljko. Vsekakor priporočam nakup, saj je s takšno štampiljko stamping nail art veliko veliko lažji. Če ne poznaš teh štampiljk, ti priporočam, da si prebereš tole objavo
Essence STAMP IT prozorna štampiljka
Essence STAMP IT!prozorna štampiljka
Essence STAMP IT prozorna štampiljka
Essence STAMP IT!prozorna štampiljka

Essence STAMP IT! šablona z vzorčki 01 nails just wanna have fun!
Naslednji izdelek iz Essence linije STAMP IT! je šablona z vzorčki 01 nails just wanna have fun! Obe novi šabloni z vzorčki sta spravljeni v papirnat ovitek z lepim dizajnom. Šablona 01 meri v dolžino 55mm in v širino 85mm. Na šabloni najdemo kar 32 ljubkih, majhnih vzorčkov, ki so izredno globoko vgravirani, tako zelo, da sem šablono čistila veliko več časa kot čistim ostale. Vzorčki so zanimivi. Z njimi je mogoče ustvariti tako elegantne minimalistične manikire, kot tudi bolj zabavne, recimo z ananasom, ki nosi očala. Večina vzorčkov se odtisne popolno, nekateri pa imajo nekoliko nepopolne linije. Kljub nekaj drobnim napakicam sem s šablono 01 zelo zadovoljna.
Essence STAMP IT! šablona z vzorčki 01 nails just wanna have fun!
Essence STAMP IT! šablona z vzorčki 01 nails just wanna have fun!

Essence STAMP IT! šablona z vzorčki 02 shapes of glory
Še zadnji izdelek v liniji STAMP IT! je še ena šablona z vzorčki 02 shapes of glory. Šablona meri v dolžino 85mm in v širino 55mm. Na njej je 19 vzorčkov tako manjših kot za čez cel noht. Ti vzorčki pa imajo precej tanke linije, ki pa se odtisnejo popolno. Z nobenim odtisom nisem imela težav. Vsekakor še ena odlična šablona znamke Essence.
Essence STAMP IT! šablona z vzorčki 02 shapes of glory
Essence STAMP IT! šablona z vzorčki 02 shapes of glory

Swatch obeh Essence šablon z vzorčki iz linije STAMP IT!
Kot sem že omenila, imajo vzorčki na šabloni 01 nekaj pomanjkljivosti, ki so na spodnji fotografiji s swatch-i vidne, vzorčki iz šablone 02 pa se odtisnejo popolno.
swatch šablon z vzorčki Essence STAMP IT!
swatch šablon z vzorčki Essence STAMP IT!


Manikira z Essence novostmi 2018
Manikiro sem začela z belim OPI lakom v odtenku My boyfriend scales walls. Nalakirala sem ga v dveh slojih. Nato sem na palec, kazalec in mezinec nalakirala še nov Essence nad lak z imenom Somwhere here beyond the sea (Mermaid sprinkles top coat). Na sredinec in prstanec pa sem odtisnila vzorček iz Essence STAMP IT! šablone 02 shapes of glory z lakom Essie Trophy wife. Manikiro sem zaključila s hitro sušečim nad lakom.
Essence STAMP IT manikira

OPI-My boyfriend scales walls: 2 coats + Essence-Somewhere here beyond the sea: 1 coat on thumb, index, pinky finger
OPI-My boyfriend scales walls: 2 coats + Essence STAMP IT stamping plate 02 with Essie-Trophy wife on middle, ring finger

+ top coat

Essence STAMP IT manikira
Essence STAMP IT manikira
Essence STAMP IT manikira
Essence STAMP IT! novosti za štempljanje nohtov so me zares navdušile. Všeč mi je, da so pri Essence v koraku s časom tudi na stamping področju. STAMP IT! novosti, ki jih že najdeš v drogerijah, priporočam, saj so sploh glede na ceno zelo kvalitetne.

* Izdelke sem prejela v test.


Pa ti...si že preizkusila kakšno Essence novost 2018? Sporoči mi v komentar kateri izdelek mi priporočaš. 

Podobne vsebine

0 komentarji