VODIČ: Kako do manikire s pigmentnim prahom

december 14, 2017

Živijo lakoholičarke!
Ta trend na nohtih je zares obnorel ves nohtarski svet in seveda niti sama nisem mogla mimo njega. Sigurno ste že (če ne drugje na Instagramu) zasledile kako na nohte vtirajo nek svetleči prah in potem nastane manikira s prav posebnim videzom (metallic, duochrome, multichrome, mirror...) Prav o teh manikirah bom danes pisala. Torej kako nastanejo trendi manikire s pigmentnim prahom, si lahko preberete v nadaljevanju.
manikira s pigmentnim prahom
Kaj vse potrebuješ?
- barvni lak -
- pigmentni prah -
- nadlak na VODNI OSNOVI (waterbased top coat) -

in dodatno:
- katerikoli košat čopič -
- papirnati prtiček -
- valjček za čiščenje oblačil -
kaj vse potrebuješ
POSTOPEK:
1. Začneš tako kot vsako manikiro, zato ne pozabi najprej na podlak. Barvni lak naneseš tolikokrat, da v celoti in enakomerno prekrije nohte. Sledi "mučnih" (vsaj) 10 minut čakanja, da se barvni lak POPOLNOMA posuši.
2. Nato sledi nanos pigmentnega praha na nohte. Predlagam da, preden se lotiš dela s samim pigmentnim prahom, zavaruješ delovni prostor s papirnatim prtičkom. V pigmentni prah pomočiš blazinico kazalca druge roke in prah, ki se nanjo prime, najprej rahlo potapkaš po površini nohta, nato pa z istim prstom začneš prah vtirati s krožnimi gibi. To počneš tako dolgo, dokler na nohtu ne opaziš svetlečega metalnega videza. Paziš, da zajameš tudi del nohta ob obnohtni kožici. 
3. Nato odvečni prah, ki se je nabral okrog nohta (verjemi, ni ga malo) in se nanj ni prijel odstraniš s čopičem. Paziš, da z njim ne opletaš preveč, saj je pigmentni prah tako fin, droben, da lahko "leti" vsepovsod. Ostali prah, ki pa se je oprijel na kožo okrog nohta pa odstraniš z valjčkom za oblačila, ki je dovolj lepljiv, da ta droben prah odstrani skoraj v celoti. 
4. Manikiro zaključiš s prav posebnim nadlakom na VODNI OSNOVI (waterbased top coat), saj bi se ob uporabi navadnega hitrosušečega nadlaka zaključni videz na nohtih uničil. Sama uporabljam nadlak znamke Essence iz omejene trend kolekcije Blossom Dreams, a je po novem Waterbased Top Coat del redne linije v vseh drogerijah.
5. Če je okrog nohtov ostalo še kaj odvečnega praha, ga dokončno odstraniš tako, da si temeljito umiješ roke z vodo, seveda takrat ko so nohti že popolnoma suhi! Nato pa uživaš v novonastali,  posebni trendi manikiri. 
postopek
Sedaj me boste morda nekatere vprašale ali je vredno toliko truda in potrpljenja za eno samo manikiro. Vem tudi, da se nekatere pigmentnih prahov izogibate prav zaradi "nereda", ki na koncu nastane. Verjemite, če se boste držale vseh 5 korakov, ki sem jih zgoraj opisala, se boste v nastale manikire naravnost zaljubile. Prepričana sem!
končana manikira
Če misliš, da bi vodič Kako do manikire s pigmentnim prahom zanimal še katero lakoholičarko, ga lahko deliš na spodnjih povezavah. V komentarju mi sporoči, če si se že kdaj lotila takšne manikire s pigmentnim prahom in kakšne so tvoje izkušnje z njimi. 
post signature

Podobne vsebine

4 komentarji

 1. Krasno izgleda! Bom mogla dat tem prahcem še drugo možnost, očitno ;)

  OdgovoriIzbriši
 2. Čudoviti nohtki. ❤ Tele prahci so super, samo čas si je treba vzeti. Sama jih včasih uporabim samo na enem nohtu, je malo hitreje, pa prav tako izpade zelo lepo. ❤

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Najlepša hvala Nina. ❤ Glede prahcev bom pa rekla, da z vsako manikiro gre hitreje. Je pa res, da je tudi na enem nohtu kdaj pa kdaj lahko čisto dovolj. :)

   Izbriši