Ocena: Mont Bleu - izdelki za nego nohtov

september 21, 2016

Živijo lakoholičarke!
Pred nekaj časa me je prijetno presenetil paket samih "dobrot" iz Češke. Za sodelovanje in testiranje me je namreč kontaktiralo češko podjetje Mont Bleu, ki je osredotočeno na izdelavo steklenih pilic in tudi drugih izdelkov za nego nohtov. Znani so predvsem po ličnih pilicah, ki so opremljene s Swarovski kristali.
Naj že kar na začetku povem, da je bil prvi vtis po odprtju paketa fantastičen. Na vrhu me je pričakala razglednica s Prage pod njo pa so se skrivali skrbno, varno zapakirani izdelki. Ko sem odprla vsak zavojček posebej, pa sem ugotovila, da so se še posebej potrudili, saj so mi poslali izdelke, ki se tudi barvno ujemajo. Skratka same pohvale. Zares me je navdušil ta njihov odnos do mene kot stranke, kar se pa tiče njihovih izdelkov pa si poglejmo v nadaljevanju...


Največji in tudi najtežji izdelek v paketu je bila steklena pilica za noge - Glass foot file. Gre za pilico, ki odstrani odmrlo, staro, zatrdelo kožo iz naših podplatov in pet. Je dvostranska. Na eni strani je površina bolj groba na drugi malenkost manj. Pilica za noge je kar masivna in posledično težja, je večja ter širša od navadnih steklenih pilic za nohte. 
S stekleno pilico za noge sem zelo zadovoljna, saj svoje delo opravi kot mora. Odstrani odmrlo kožo enostavno, brez težav in moja stopala pusti prijetno mehka, nežna in kar je najpomembnejše nepoškodovana. 

Mont Bleu steklena pilica za noge

Naslednji izdelek, prav tako stekleni, pa je Dual-end glass cuticle pusher oziroma dvostranski stekleni pripomoček za odstranjevanje in potiskanje obnohtne kožice. Še ena novost v moji zbirki izdelkov za nego nohtov. Novost pa zato, ker je steklen, hrapav in na eni strani koničast
Vsi izdelki za nego obnohtne kožice, ki sem jih do sedaj uporabljala, so bili ali plastični ali gumijasti ali kovinski in so imeli ploščato, zaobljeno površino kot jo ima tudi ta izdelek na desni strani na fotografiji spodaj. Zato mi je uporaba te strani bila jasna, veliko večji izziv, mi je predstavljala hrapava, koničasta stran.
Odstranjevanja obnohtne kožice se lotevam skupaj s tekočino za mehčanje obnohtne kožice, saj bi v primeru brez uporabe tekočine lahko poškodovala noht (ga popraskala). Koničasta stran se je tako odlično odrezala. Je nekoliko bolj groba in iz nohta enostavno postrga odvečno kožo, ki se je nanj zarasla. Medtem ko je druga stran primerna za potiskanje obnohtne kožice nazaj. 
Dvostranski stekleni pripomoček za odstranjevanje in potiskanje obnohtne kožice bo vsekakor stalnica v moji rutini nege nohtov

Mont Bleu  dvostranski stekleni pripomoček za odstranjevanje in potiskanje obnohtne kožice

Izdelek, ki je "vsiljivec" v paketku, saj barvno zares ne paše k ostalim pa je ščipalec za obnohtno kožico - Cuticle nipper. Naj najprej povem zakaj sem mu rekla vsiljivec, ker sem željo za testiranje tega izdelka izrazila sama, zato se barvno ne sklada z ostalimi skrbno izbranimi izdelki. Enostavno sem želela preizkusiti kak profesionalni izdelek za nego obnohtne kožice. 
Ščipalec je v celoti kovinski. Je dovolj oster in natančen, da odščipne tiste štrleče in nadležne delčke okrog obnohtne kožice. Hkrati pa je tudi enostaven za uporabo. Nad njim nimam zares nobenih pripomb in to je še en izdelek, ki ga bom redno uporabljala. 

Mont Bleu ščipalec za obnohtno kožico

In še zvezda Mont Bleu paketa - steklena pilica s Swarovski kristali iz njihove CRYSTAL linije. V bistvu sem dobila kar dve, ki sta (razen velikosti) identični. Eno standardno velikost in eno manjšo, potovalno. Steklena pilica je spravljena v črnem, žametnem etuiju. Je obojestranska. V primerjavi z mojimi ostalimi steklenimi pilicami je precej lahka. Moja je v turkizno-zeleni barvi in na držalu ima barvno ujemajoče kristalčke Swarovski. 
Pilica na otip sploh ni groba a nohte skrajša zelo hitro, kar mi je izredno všeč. Z njo nisem imela nobenih težav, moje nohte je kot že rečeno skrajšala presenetljivo hitro in jih oblikovala enakomerno, lepo. Z eno besedo bi jo opisala: POPOLNA pilica

Mont Bleu steklena pilica s Swarovski kristali
Če povzamem...popolnoma vsi izdelki podjetja Mont Bleu, ki sem jih imela priložnost testirati, so me zares navdušili. Odlični so, zato absolutno priporočam nakup. Vse izdelke najdete v njihovi uradni spletni trgovini, ali tukaj in pa na amazon.co.uk
*Izdelke sem prejela v test.


Moje mnenje, splača se investirati v kvalitetne izdelke, mogoče s tem tudi malenkost dražje, a verjemite, vaši nohti vam bodo hvaležni. 

Če misliš, da bi ti Mont Bleu izdelki za nego nohtov zanimali še katero prijateljico, potem lahko to objavo deliš na spodnjih povezavah. 
post signature

Podobne vsebine

4 komentarji

 1. Jaz sem si tudi kupila njihovo stekleno pilico in sem reees zadovoljna! Bi pa imela sedaj, kar vse naštete izdelke :P
  Sem pa zraven naročala tudi pinceto, pa žal ni moja najljubša.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Sem vesela, da sva enakega mnenja. Pilica je res the best. Seveda so tudi ostali izdelki, ki sem jih testirala, odlični. :)

   Izbriši
 2. Super zanimiva objava. Nimam se steklene pilice in me je ta ocena zelo pozizivno presenetila, a vem da se lahko 500% zanesem na to kar je tu napisano. Pa zdaj imam odgovor se na eno vprasanje; kako odstraniti to "strleco" kozico, ki se obcasno pojavlja. Katja hvala. Lp

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Steklena pilica je must have za naravne nohte. Kot sem napisala...ta je odlična. :) Cuticle nippers pa rešijo vsak problem nadležnih štrlečih delčkov. ;)
   Ni zakaj Majda... <3

   Izbriši