Razkrivam: Kaj pomeni kratica NOTD?

julij 18, 2016

Živijo dekleta!
Socialna omrežja so preplavljena z vsemi možnimi hashtag-i. Prepričana sem, da ste med poplavo hastag-ov zasledile tudi besede, besedne zveze, kratice, izraze, ki jih niste znale razvozlati. Zato imam danes za vas objavo z naslovom Kaj pomeni kratica NOTD, s katero vam želim pojasniti nekatere popularne hashtag-e, ki jih uporabljamo lepotne blogerke po vsem svetu. 


Na Facebooku, Twitterju, Intagramu, Tumblrju, Snapchatu in ostalih socialnih omrežjih se hashtag-i vrstijo kot po maslu. V svoje objave na socialnih omrežjih jih na polno vključujemo prav vse lepotne blogerke. Pri meni ste lahko največkrat zasledile prav hashtag #notd. Pa veste kaj pomeni?

 #notd 
Je kratica za Nails Of The Day, kar pomeni, da s tem hashtagom pokažeš nohte, ki jih nosiš (ali pa so posebni) na ta dan. Enako velja za #ootd (outfit of the day), #fotd (face of the day), #motd (makeup of the day)...

#mani
Je okrajšava za besedo manikira (manicure).

#pedi
Je okrajšava za besedo pedikira (pedicure). 

#diy
Je kratica za Do It Yourself, ki je predvsem popularna pri blogerkah, ki rade ustvarjajo. Pomeni, da si nekaj narediš sam. Ponavadi se uporablja pri raznih vodičih (How to..., tutorial...). 

#bbloggers
B je kratica za beauty, ki je dodana besedi bloggers pomeni torej lepotne blogerke. Slovenske imamo seveda čisto svojega #slovenianbbloggers, ki ga uporabljamo predvsem na Instagramu. 

#asap
Je kratica za As Soon As Possible, s katero želimo povedati, da nekaj (ponavadi je to kak beauty izdelek, ki ga zasledimo pri blogerski kolegici) potrebujemo takoj, čim prej, nujno.

#pita
Je kratica za Pain In The Ass, ki jo uporabimo takrat ko nam izdelek ne ustreza. Velikokrat boste zasledile, da blogerke napišemo: "Formula tega laka je pa res PITA". 

#wl
Je kratica za Wish List, torej lista želja. Sama imam na svoji WL kar nekaj lakov za nohte in šablon z vzorčki.  

#tbt
Je kratica za ThrowBack Thursday, ki se pojavlja (pre)velikokrat. S takšno kratico označujemo predvsem fotografije iz preteklosti in razne spomine na dogodke. 

#f4f
Je kratica za Follow For Follow, ki je po mojem mnenju najbolj NEzaželena in nadležna kratica kar sem jih kdajkoli videla. Ponavadi jo zraven komentarjev pustijo uporabniki, ki želijo, da jim slediš oziroma želijo sledenje v zameno za njegovo sledenje tvojega profila. Zares ne maram takšnega komentiranja in te #f4f kratice, saj se držim načela, če ti je moje delo všeč, mi sledi, če ne pač ne. Žal..nismo vsi za vse in vsakogar.

#nailporn
Je besedna zveza, ki na prvi pogled meni deluje precej vulgarno, opisuje pa krasno urejene nohte, ki so prava paša za oči. Enako velja tudi za #foodporn.

#nailedit
Je beseda v prenesenem pomenu. Pove, da nam je nekaj uspelo dokončati oz. nekaj storiti prav. V nohtarskem svetu je "nailed it" še posebej priljubljena prav zaradi tega ker v sebi skriva besedico "nail".

Čeprav se kratice, besedne zveze, okrajšave... največkrat uporabljajo kot hashtag-i, se seveda lahko pojavijo tudi brez "lojtre". Kot vidite tudi SLOVENSKE blogerke uporabljamo predvsem kratice za angleške besede oz. besedne zveze. Sama bi z veseljem uporabljala slovenske besede a kaj ko je prevod včasih zares težaven...
Na tej točki bi se rada zahvalila kolegicam blogerkam, ki so mi majčkeno priskočile na pomoč pri tej objavi. Upam, da sem vam s tokratno objavo pomagala razjasniti marsikateri #hashtag, ki ste ga zasledile velikokrat a si ga niste znale razložiti. Se strinjamo, da je blogerke včasih težko razumeti? 

Če se ti zdi objava zanimiva in si prepričana, da bi jo morala prebrati še katera potem bom vesela, če jo boš delila na spodnjih povezavah. 
post signature

Podobne vsebine

0 komentarji