10 dejstev o meni, ki jih še ne poznaš

februar 16, 2016

Pozdravljene lakoholičarke!
Pred nekaj časa sem vas na svoji Facebook strani in Instagram profilu pozvala k vprašanjem. Ni se vas oglasilo veliko, a tiste ki ste se, ste postavile kar nekaj vprašanj in za to se vam zahvaljujem. Vaša vprašanja sem strnila v celoto, ki sem jo poimenovala 10 dejstev o meni, ki jih še ne poznaš

1. Včasih sem si grizla nohte.
Tako je…prav ste prebrale. Vse do konca srednje šole sem si grizla nohte. Nato mi je nekako uspelo (še zdaj ne vem kako) nehati in spomnim se, da sem, ko so se mi nohti malenkost popravili, mami iz kopalnice pobrala vse lake, ki jih je imela. Začela sem ustvarjati. Brskala sem po internetu in se tako leta 2011 srečala s tehniko štempljanja, ki mi je še danes najljubša. Nato je sledilo množično kupovanje lakov za nohte, pripomočkov, šablon,… Vse skupaj se je nekako tako začelo. 
manikire s tehniko štempljanja (stamping manicure)
2. Največ mi pomeni to, da lahko svoje znanje delim z ostalimi.
Blogati sem začela kar takoj po odkritju tehnike štempljanja. Moj prvi blog Katiee's Beauty World je nastal leta 2011. Prve objave so bile s super urejenimi nohti = NOT! ☻ Ampak vsak začetek je težak, kajne? Spomnim se, da sem ure in ure lahko sedela za mizo in si lakirala nohte (nekako tako je še sedaj).  Za blog sem se odločila (ko sem bila še mlada in neumna) ker sem želela pokazati manikire, ki sem jih ustvarila. Pisala sem ga vse do začetka leta 2013. Ko sem nekako "odplavala" na zasebnem področju in sem potrebovala čas, da se poiščem. A moja ljubezen do nail art-a se ni končala. Po dobesedno vsakodnevnem brskanju po internetu, pregledovanju drugih blogov, Pinterest-a, YouTube-a in še katerih drugih strani (ki se jih sedaj niti več ne spomnim) sem spoznala in se naučila veliko novega in prav zaradi tega sem ustvarila blog Nail2Express, s katerim želim deliti vso moje znanje, ideje, zamisli z vami. Verjetno se vsi strinjamo, da je odlično imeti na enem mestu združene trike, ocene, primerjave, mnenja, fotografije raznih izdelkov za nohte... Če zraven dodamo še ogromno manikir, je tako še bolje. S takšno filozofijo sem nekako zaštartala z blogom Nail2Express.
manikire iz starega bloga Katiee's Beauty World
3. Največja inspiracija so mi ostale blogerke.
Kot sem že omenila, brskam po internetu skoraj vsak dan. Redno berem predvsem tuje bloge, saj je izključno "nohtarskih" blogov na slovenski blogerski sceni malo. Mimogrede…zares si želim, da bi se ta številka kmalu povečala, saj smo skupaj lahko močnejši!  Inspiracije tako dobim največkrat od ostalih blogerk in tudi neblogerk, ki objavljajo svoje manikire na socialnih omrežjih. Za kreiranje manikir imam prav poseben zvezek, v katerem nastajajo ideje za nove manikire. Skoraj nobena manikira ne nastane spontano. Ko dobim približno idejo jo skušam čim bolj estetsko dodelati najprej na listu, šele nato roma na nohte, potem pred fotoaparat in kasneje na blog.
zvezek z idejami
4. Moje poličke so čisto polne z laki za nohte.
Moje DIY poličke z laki so zares do zadnjega kotička napolnjene in čas je, da jih še nekaj nabavim, saj moram imeti prostor za nove. Številka se giblje okrog 500. Ne me narobe razumeti, ne preštevam jih vsak dan, imam pa vodene v drugem zvezku, saj se ob tej kar veliki številki tako lažje znajdem.
moja kolekcija lakov za nohte

5. Moji naljubši laki so znamke Essie.
Znamka Essie me je prepričala v vseh pogledih. So kvalitetni, (tudi) drogerijsko dostopni, cenovno ugodni (sploh med kakšnimi akcijami) , obstojni. Imajo široko paleto odtenkov. Izhajajo omejene kolekcije. Ustreza mi njihov širok čopič. Imajo odlično formulo. Vseh 22 ki jih imam v svoji zbirki se nanaša izredno lepo in sem z njimi v celoti zadovoljna. Med top 3 pa bi uvrstila odtenke Fiji, After School Boy Blazer in Toggle To The Top.
Essie laki za nohte
6. Moja najljubša nail blogerka je Ivana.
Ivana z blogom Ivana Thinks Pink (oglej si ga tukaj) je absolutno moja all time favorite.  ❤ Spremljam jo že skoraj od samega začetka in je verjetno »krivka« za mojo ljubezen do nohtov in poslikav. Sedaj žal pavzira a resnično upam, da se vrne! Ostale blogerke, ki sem jih odkrila čisto na začetku moje blogerske poti in jih rada spremljam še danes so Parokeets, Tina, Tatjana: Taya-My Little Beauty World, Ana: With Love, Ana, ki žal več ne bloga a tu in tam na Instagram profilu objavi še kakšno prekrasno manikiro in tuja blogerka Marta: Chit Chat Nails.
najljubše blogerke;
VIR: With Love, Ana, Taya-My Little Beauty World, ChitChatNails, Parokeets, Ivana Thinks Pink, Tina
7. Manikira na katero sem najbolj ponosna je skittles manikira v roza-zlato-beli kombinaciji.
Najljubša manikira, ki sem jo kdaj koli naredila je tale na fotografiji spodaj. Enostavno obožujem skittles manikire. To pomeni, da je vsak noht drugačen a so med seboj lepo povezani. Takšne vrste manikir mi ne uspejo vedno in tukaj verjetno tiči razlog zakaj so mi tako pri srcu
moja najljubša manikira
8. Ime Nail2Express so mi pomagale izbrati prijateljice.
Bil je nek navaden dan v kavarni, ko smo se s prijateljicami dobile na kavici. Klepet je nanesel na mojo ljubezen do bloganja in skupaj smo se strinjale da moram nadaljevati a pod drugim imenom. Osnovna ideja je bila, da mora ime absolutno vsebovati Nail ali Nails dodale smo še »TO« in »Express« saj se z nohti nekako izražam. Dvojka na sredini je nadomestila besedico »TO« saj se nam je takšno ime zdelo bolj umetniško.  Sestavljanko Nail + 2 + Express smo sestavile košček po košček skupaj. Slišalo se je zanimivo, enostavno, prijetno in takšno bo tudi ostalo.
logo Nail2Express
9. Še zmeraj se najde kdo, ki se posmehuje nad dejstvom, da sem blogerka.
Sprva sem blogerski svet skrivala pred ostalimi. Nihče ni vedel da ustvarjam (še pod starim imenom). Nato pa sem nekega dne povabila moje Facebook prijatelje k všečkanju moje Facebook strani Nail2Express. Od znancev sem prejela same lepe kometarje, za kar sem še danes hvaležna. A nekateri se kljub dvema letoma bloganja še zmeraj niso navadili in se tu in tam posmehujejo ter jemljejo to kot nekakšno zapravljanje prostega časa. Sama sem se s temi »očitki« sprijaznila, se jih navadila in blog Nail2Express peljem dalje.☻ Moja največja »fanica« pa je sigurno mama. Lepe nohte in vedno nalakirane ima že odkar pomnim. Izgleda, da sem to ljubezen »podedovala« po njej. 
moja in mamina manikira10. Zelo grdo rišem in pišem.
Tisti, ki me dobro poznajo to vedo in se s tem (verjemite) strinjajo. Z lepopisom me mati narava res ni obdarila. Zato zelo nerada pišem na karkoli pomembnega. Prav tako sem že v osnovni šoli imela težave, ko je bilo potrebno narisati kaj konkretnega. Prav iz tega razloga tudi ne uporabljam tehnike poslikave nohtov imenovane »free hand«, razen če gre za kaj bolj abstraktnega. Skratka izredno ponosna sem na tistega/tisto, ki je odkril/odkrila tehniko štempljanja, saj mi je naravnost pisana na kožo.
free hand manikira 

Z desetim dejstvom zaključujem svoj opis. Moram priznati, da sem ob pisanju uživala in se z veseljem spominjala preteklosti. Upam, da ste me malenkost bolje spoznale in, da ste ob branju uživale. Prepričana sem, da (vsega) o meni (še) niste poznale! ❤ 
post signature

Podobne vsebine

18 komentarji

 1. You have a pretty impressive nail polish collection!

  OdgovoriIzbriši
 2. Prava zbirka za lakoholičarko :). Moje vprašanje, ko vidim kaj takega je vedno, kako brišeš prah na policah? :D Jaz bi imela za moj makeup zaprte predale od tal do stropa, samo da mi ne bi bilo treba nič prestavljat, ko čistim sobo :D.
  Zdaj si me končno razsvetlila s tem kaj pomeni skittles. Hvala :) Nisem imela pojma in tudi nikoli nisem googlala.
  Super manikure imaš in zelo mi je zanimivo kako nastajajo tvoje kreacije kar v zvezkih:).

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. To glede praha se tudi jaz vedno sprašujem :D

   Izbriši
  2. Petra hvala za te besede...sem vesela, da sem ti pomagala pri razumevanju skittles manikir. :)

   Hehe z brisanjem prahu je pa tako...vsake toliko si vzamem čas in vse lake razporedim po postelji, obrišem poličke in jih pistavim nazaj. Zmeraj jih postavim v drugačno razporeditev, da si malo popestrim to tečno delo. :)

   Izbriši
 3. Tudi moja pisava (in risanje) sta polom, zato sem se malo spustila v kaligrafske vode in sem prav ponosna nase, ko mi uspe kaj lepo napisati-mogoče bi tudi tebi ležalo ko si bolj ustvarjalne narave ;)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Jeeej...potem sva že dve. :) Si mi dala idejo...mogoče bi se kakšnega takšnega tečaja morala lotiti tudi sama. Skoraj sem se že sprijaznila s to mojo pomanjkljivostjo...a očitno ostaja upanje za izboljšanje. :)

   Izbriši
 4. Očitno lakoholičarke pomankanje finomotorike nadomeščamo z lakiranjem. :D
  Meni je vedno toplo pri srcu, ko vidim kako nekatere napredujete - tako na področju manikure, kot fotografiranja ... Keep up the good job!

  OdgovoriIzbriši
 5. Zanimiva objava, tudi jaz sem si do srednje šole grizla nohte ... v prav obupnem stanju so bili. Sicer pa so Essie tudi moji najljubši laki in precej grdo rišem, pri pisanju še nekak gre. ;)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Vidim, da se najdemo v kar nekaterih skupnih lastnostih. :) Essie-ji so zakon! <3

   Izbriši
 6. Super objava. Predvsem za omembo Ivanega blog, ki sem ga včasih redno spremljala, zdaj pa kar pozabila na njega- do danes s tvojo objavo :)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Najlepša hvala. :) Me veseli, da sem te spomnila nanjo. ;)

   Izbriši
 7. Zelo fino, da si nam malo več povedala o sebi, te čisto razumem s tem prostoročnim risanjem ;) imam pa še eno vprašanje zate. Sem videla, da uporabljaš to novo prozorno štampiljo pa me zanima kje si jo naročila :)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala lepa Kaja. :) Jaaaa CLEAR STAMPER je zakon! :) Kupila sem ga na Ebayu. Kmalu pride objava o njem. ;)

   Izbriši
  2. O super, se že veselim te objave :)

   Izbriši
 8. UAU <333

  Kakšna zbirka!

  Sama jih ves čas delim naprej, ker nimam niti prostora niti nohtov in časa za vse!

  Ampak za vas, ki je to vaš glavni hobi, je to super da so vedno neke novosti in se skos dogaja :D

  OdgovoriIzbriši