Primerjava: Essence-Irreplaceable & Avon-Glimmer

december 02, 2015Živijo lakoholičarke!
Danes imam za vas primerjavo med dvema lakoma različnih znamk, Essence lak v odtenku Irreplaceable in Avon v odtenku Glimmer. Za primerjavo sem se odločila zaradi zlatega šimra, ki ga oba vsebujeta. Ko sem od znamke Avon prejela njihov lak, me je takoj spomnil na tistega starega znamke Essence, ki ga enostavno obožujem. Ko pa sem ju dodobra primerjala, pa sem ugotovila, da si nista ravno tako zelo podobna. Pa poglejmo...


Sicer je steklenički skorajda nesmiselno primerjati, saj gre za dve različni znamki in posledično tudi različni obliki stekleničk. A kljub temu je velika razlika v mililitrih. Essence steklenička vsebuje 5 ml laka, Avon steklenička pa 10 ml.
Čopiča sta si precej podobna. Oba sta dolga, ploščata in spodaj rezana ravno. Edina razlika je ta, da je Essence čopič malenkost širši oz. bolj poln.

Essence-Irreplaceable, Avon-Glimmer (stekleničke in čopič)
Avon lak v odtenku Glimmer je iz kolekcije GEL finish. Njegova osnovna barva je svetlo rjava. Vsebuje zlat šimer, ki je na nohtih zelo dobro viden. Šimer da nohtom zlatkast odsev. Nanos je enostaven. Polno prekriven je lak v dveh slojih. Posuši se v svetleč zaključek.

Avon-Glimmer (swatch)
Essence lak v odtenku Irreplaceable je del Colour & go kolekcije, ki žal več ne obstaja. Kar pomeni, da je lak že precej star a ga kljub temu še zmeraj rada uporabim pri manikirah. Njegova osnovna barva je rjavkasto siva. Vsebuje rumenkasto zlat šimer, ki je na nohtih zelo dobro viden. Šimer da nohtom rumenkasto zlat odsev. Nanos je kar enostaven kljub temu, da je lak že kar precej gost. Lak je polno prekriven v dveh slojih. Posuši se v svetleč zaključek.

Essence-Irreplaceable (swatch)
Kot lahko na spodnji fotografiji vidite, laka na pogled nista enaka. Imata pa skupne dobre lastnosti. Oba sta polno prekrivna v dveh slojih. Pri obeh je šimer zelo lepo viden in prav zlatkast šimer ju dela posebna. Skupno pa jima je tudi to, da je obnohtna kožica, ki je čisto ob nohtu, videti malenkost rdečkasto.

Essence-Irreplaceable (prstanec, mezinec), Avon-Glimmer (kazalec, sredinec)
Če se ti zdi primerjava zanimiva, potem lahko deliš objavo s svojimi prijatelji na spodnjih povezavah.

Podobne vsebine

4 komentarji