1. Konferenca lepotnih blogerk / Beautiful bloggers MeetUp

oktober 06, 2015

Živijo lepotne navdušenke!
Kot že verjetno veste (po vseh Instagram in Facebook objavah :) ) sem se 2. oktobra 2015 udeležila 1. Konference lepotnih blogerk (Beautiful bloggers MeetUp). Dogajanje je bilo naseljeno v Grand hotelu Union v Ljubljani. Kot že sam naslov pove, je šlo za prvi tak dogodek v Sloveniji, kjer smo se družile slovenske lepotne blogerke. Bilo nas je kar 50. Zraven nas pa so bili še predavatelji, uvozniki, predstavniki znamk, novinarji, fotografi in osebje, ki je skrbelo za to, da nismo bili lačni in žejni.


Sama sem ta dan začela že ob zgodnji 5.00 uri. Doma sem se uredila in se odpeljala do točke kjer sem se srečala z AjdoSimono ter Nino in skupaj smo se odpeljale proti Ljubljani. Ob vstopu smo dobile vsaka svojo medaljo na kateri je bilo vgravirano naše ime in ime bloga ter vrečko polno darilc Dvorca Trebnik. Sledil je kratek klepet ob kavi.

Moja medalja, ki sem jo prejela ob vstopu na dogodek.
Kolaž, ki ste ga že lahko videle na mojem Facebook profilu. 

Nato smo se preselili v stekleno dvorano, kjer smo kot prvo poslušali predavanje o osnovah fotografiranja izdelkov. Vodila sta ga fotograf Domen Blenkuš in blogerka Ajda Sitar. Po predavanju smo se razdelile v skupine, kjer smo na novo usvojeno znanje tudi praktično uporabile. Sledilo je predavanje o promociji bloga v socialnih omrežjih, ki ga je suvereno odpredaval Matej Špehar. Nato je bila na sporedu lepotna tržnica, kjer so se predstavile naslednje znamke:

 • Alessandro, AlpStories, Avon, Clarisonic, Curaprox, YoungBlood, Le Couvent Des Minimes, Melvita, Oriflame, Philips in Vichy.

Ob klepetu s ponudniki znamk in ostalimi blogerkami, fotografiranju, prejemanju darilc, so nam postregli še z lepo servirano hrano. Približno na polovici dneva smo se ponovno preselili v stekleno dvorano, kjer je potekalo predavanje o optimizaciji bloga pod vodstvom Jureta Dolerja. Za tem smo si privoščili odmor z vitaminskim napitkom znamke Restart.

Fotografska delavnica z Domnom Blenkušem in Ajdo Sitar.
Moja fotografija na fotografski delavnici z Domnom Blenkušem in Ajdo Sitar.
Poučna predavanja o fotografiji, promociji bloga na socialnih omrežjih, optimizaciji bloga in statistiki bloga.
Stojnica kozmetike Afrodita.
Pijača Nula 0% in njihova sponzorska beležnica.
Stojnica naravne kozmetike Le Couvent Des Minimes.
Alessandro s prihajajočo zimsko omejeno kolekcijo lakov za nohte.
Prijetno urejen Oriflame kotiček.
Pri stojnici znamke Avon sem se seveda zapičila v lake za nohte.

Sledila je predstavitev kozmetike Afrodita, ki je bila glavni sponzor konference. Moram priznati, da mi je bilo njihovo predavanje izredno všeč in z veseljem bom naslednjič kupila kakšen njihov izdelek več. Nato je vlogo predavateljice prevzela Gabi (Gejba), ki soustvarja blog Parokeets. Tako smo izvedele še marsikatero reč o analitiki. Niz (zame) še kako poučnih predavanj smo zaključili z okroglo mizo, kjer so debatirale tri blogerke (NikaAjdaGejba) in tri predstavnice uvoznikov (kozmetika AfroditaAvonSmile concept store).

Kolo sreče kozmetike Afrodita. Kljub temu, da ne spadam med tiste rojene pod srečno zvezdo sem zadela tolažilno nagrado-mini kremico za roke.
Dvorana pred predstavitvijo kozmetike Afrodita in njihova darilca.

Kot se za prvi tak svečan dogodek spodobi smo se na prav poseben način, preko priznanj zahvalile tudi določenim znamkam in uvoznikom, ki so v preteklem letu najbolje sodelovali z blogerkami, predstavili najboljši izdelek, odkrili posebno novost... Priznanje so dobili:
 • Dominur d.o.o. zmagovalec v kategoriji sodelovanje z blogerkami
 • AlpStories zmagovalec v kategoriji lepotni pionir
 • kozmetika Afrodita zmagovalec v kategoriji slovenska znamka
 • L'Occitane-izboljševalna CC krema Popolna potonika SPF 20 zmagovalec v kategoriji lepotna novost
 • Vichy za predstavitev novosti Idealia Skin Sleep zmagovalec v kategoriji dogodki za blogerke
 • Ana Verdnik ustanoviteljica Facebook skupine Slovenian Beauty Bloggers zmagovalec v kategoriji združitev slovenskih lepotnih blogerk

Podelitev priznanj s Petrom Polesom.

Skoraj dvanajst urno lepotno pustolovščino smo zaključili z druženjem v lepotnem baru, kjer so nas pogostili s koktajli, zraven tega pa smo se lahko razvajale še z znamkami:
 • Lassana, L'Occitane in Zlatarna Celje
Za konec smo se še fotografirale v čisto odštekanem foto kotičku. Pred odhodom pa smo na naše veliko (seveda pozitivno) presenečenje dobile še polno vrečk z darilci, s katerimi smo se zadovoljno odpeljale proti domu. Darilca so prispevale še naslednje znamke:
 • Aussie, Catrice, CD, Click2Chic, Essence, Catrice, Eucerin, GoldenRose, Labello, LaRochePosay, Ličila.si, Nivea, Paul Mitchel in Smile Concept Store

Razvajanje za konec s podjetjem Lassana.

Na koncu bi se rada iz srca zahvalila Niki Veger, organizatorki prve konference lepotnih blogerk, ki je nesebično poskrbela, da bo ta dan za vedno ostal nepozaben! 
Vam drage moje lakoholičarke pa lahko povem, da so se v gori raznovrstnih darilc našli tudi izdelki za nohte, ki jih že pridno testiram in kmalu boste lahko o njih brale prav tukaj. Do takrat pa uživajte ob pregledu fotografij, ki smo jih slovenske lepotne blogerke ujele v fotografski aparat in jih delile na socialnih omrežjih. Najdeš jih pod uradnim hashtag-om #BBMULJ na Instagramu, Facebooku in Twitterju. 
post signature

Podobne vsebine

8 komentarji

 1. Super, lep dan je bil..naporen ampak res nepozabno:)

  OdgovoriIzbriši
 2. Katja, ful lepa objava in me veseli, da sva lahko na konferenci spet poklepetali. :D

  OdgovoriIzbriši
 3. Super objavica :) Komaj čakam da vidim kaj testiraš :)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala lepa Tara. :D Jaz pa komaj čakam, da vam pokažem kaj testiram :)

   Izbriši
 4. Škoda, da nisva uspeli tokrat nič poklepetat. Sem si pa 'izposodila' tvoji dve super sliki za v arhiv dogodka ... momentov, ki jih nisem zasledila nikjer drugje (Afroditine vrečke, ki so nas čakale na stolih pred njihovim predavanjem in vodo Nula skupaj z njihovim blokcem). Saj dovoliš? Me veseli, da si našla med darilci tudi nekaj za svoj blog, sicer pa bio bila tudi kakšna tvoja ocena čisto nenohtarskih izdelkov lahko zanimiva popestritev. Jaz bi z veseljem npr. prebrala katerih je tvojih top sedem daril z dogodka ;).

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Seveda dovolim, da si 'izposodiš' sliki. :)
   Sem tudi o tem razmišljala. Mogoče če me bodo kakšni izdelki zares navdušili, se zna zgoditi, da se znajdejo tudi nenohtarski izdelki na blogu. :) Upam, da bo še kakšna priložnost za klepet :)

   Izbriši