Nail care routine / Nega nohtov

julij 16, 2015

Živijo lakoholičarke!
Ker sem na blogu in socialnih omrežjih dobila kar nekaj vprašanj kako skrbim za svoje nohte, sem se odločila, da napišem objavo na temo Nega nohtov / Nail care routine. Predstavljam vam izdelke s katerimi skrbim za svoje nohte. Uporabljam jih že kar nekaj časa in na meni delujejo najbolje.


 Body & Soul glass nail file
Stekleno pilico znamke Body & Soul, ki je hišna linija Müller drogerij, uporabljam že kakšni 2 leti in moram priznati, da jo že od samega začetka obožujem. Je groba in z njo hitreje popiliš nohte a kljub temu ne poškoduje nohtov. Stane nekje 7€ ampak jo lahko uporabljaš dlje časa v primerjavi z ostalimi nizko cenovnimi steklenimi pilicami. Sama prisegam nanjo in vedno znova opravim nakup le te, ko potrebujem novo. Z njo krajšam nohte. 

Body & Soul 3 sides polishing nail file
Zraven steklene pilice uporabljam še eno. In sicer tri stransko polirno pilico prav tako znamke Body & Soul. Stane nekje 3€. Uporabljam jo takoj za tem ko s stekleno pilico popilim nohte na želeno dolžino, saj z njo zgladim in zaprem robove. Pri vsakem nohtu uporabim vse tri strani, od 1 do 3. 

Catrice Express cuticle remover
Dolgo časa sem uporabljala gel za odstranitev obnohtne kožice znamke Essence, ki pa sem ga po prenovitvi stojala zamenjala za Catrice. V bistvu gre za eno in isto stvar tako, da je po mojem mnenju izdelek dober ne glede na znamko. Stane nekje 3€. Uporabljam ga tako, da tekočino nanesem na predel obnohtne kožice in po 30 sekundah s priloženim aplikatorjem potiskam in odstranjujem odvečno kožico. Ko dodobra "očistim" noht, odvečno tekočino obrišem s kuhinjsko brisačko in nadaljujem na naslednji noht. Obnohtno kožico odstranjujem pribljižno enkrat na teden. 

Cuticle clipper
Kovinske postrani rezane klešče uporabljam za štrleče dele, ki se tu in tam pojavijo ob nohtih. Predvsem takrat kadar potiskam obnohtno kožico. Enostavno štrleče delčke odščipnem in nikoli nimam težav s krvavečimi in bolečimi deli ob nohtih. Klešče žal ne vem katere znamke so, saj jih imam že zares dolgo. Na trgu je teh klešč zares veliko in priporočam jih kot obvezno opremo za nego nohtov. 

Essence nailwhite pencil
Bel svinčnik znamke Essence prav tako uporabljam že zelo dolgo. Načeloma mi služi v dva namena. Prvi je ta, da koničast pokrovček uporabljam za čiščenje nadležne umazanije, ki se pojavlja pod nohti. Opazila sem, da imam s tem težave predvsem takrat kadar so moji nohti kratki. Vsekakor pa uporabljam tudi bel svinčnik, ki ga nanašam pod nohti na konice, kadar moji nohti niso nalakirani, saj so tako videti še bolj zdravi in lepi. Cene samega izdelka ne bi vedela, ampak je sigurno izredno poceni. 

Essence Ultra strong nail hardener (Studio nails)
Tudi na ta izdelek prisegam že zelo dolgo časa. Kakšnih 5 let sigurno. Najprej naj povem, da sem si včasih grizla nohte in moji nohti so bili v obupnem stanju. Ob koncu srednje šole pa sem (končno) spoznala, da to nikamor ne pelje in, da si želim imeti lepe in zdrave nohte. Poizkusila sem zares veliko utrjevalcev za nohte različnih znamk, a je moj najljubši definitivno Essence Ultra strong nail hardener. Uporabljam ga kot podlak ob vsaki manikiri. 
Nekateri boste sedaj rekli, da ni zdravo za moje nohte, da ga uporabljam tako pogosto in tako dolgo, a bom rekla tako. Meni pomaga, da so moji nohti trdi, rastejo hitro in so zaščiteni. Pred nekaj meseci sem prekinila uporabo in začela uporabljati drug utrjevalec nohtov, ki pa je moje nohte pripeljal do obupnega stanja, zato sem se vrnila k dobremu staremu Essence utrjevalcu. 
Izdelek stane nekje 2€ in je stalnica v moji rutini lakiranja nohtov. 

Burt's Bees Lemon butter cuticle cream
To kremno maslo za obnohtno kožico sem komaj pred kratkim kupila in ga še testiram. Zaenkrat mi je všeč. Ima vonj citrusov in diši lepo. Všeč mi je tudi to, da ne pušča mastnih sledi in se hitro vpije v kožo. Prebrala sem kar nekaj ocen tega izdelka in bile so pozitivne, zato sem se odločila, da ga preizkusim tudi sama. Uporabljam ga po umivanju rok ali ko začutim, da je moja obnohtna kožica suha. Kupila sem ga v Avstriji za pribljižno 8€. 

Juliana Nails Cuticle oil
Olje za obnohtno kožico znamke Juliana Nails uporabljam že prav tako zelo dolgo. V izredno majhni količini ga nanesem na obnohtno kožico po vsaki sveže narejeni manikiri pri tem pa pazim, da ne pride v stik s še mokrimi nohti. Steklenička vsebuje 11 mL tekočine, ki ima vonj kokosa. Olje sem kupila na sejmu kozmetike za nekje 3€. 

Amai Nourishing hand and nail cream
Moram priznati, da sama nimam težav s suho kožo na rokah, a včasih začutim zategovanje kože predvsem po umivanju posode, tuširanju oz. kadar so moje roke več časa v stiku z vodo. Takrat uporabljam kremo za roke. Zmeraj kupim takšno, ki je namenjena rokam in nohtom. Trenutno uporabljam hranilno kremo znamke Amai, ki sem jo kupila v Tuševi drogeriji za nekje 3€. S kremo sem zadovoljna. Moje roke lepo nahrani in ima lep, nežen vonj. 

 My nails after nail care
Kako izgledajo moji nenalakirani nohti, si lahko ogledate na spodnjih dveh fotografijah. Po mojem mnenju niso ravno popolni ampak jih uspešno negujem z zgoraj omenjenimi izdelki na katere prisegam že dolgo in jih obožujem. 
Katere izdelke za nego nohtov pa uporabljate ve? Sporočite mi v komentarju. 
post signature

Podobne vsebine

2 komentarji

  1. I don't use any of the products that you showed us today, but I know a few. I heard a lot of good things about the Lemon butter cuticle cream. One is for sure, these products must be great because your nails look healthy and beautiful.

    OdgovoriIzbriši