Primerjava: Double Sided Stamper (Born pretty store vs. Konad)

maj 27, 2015

Živijo navdušenke nad stamping tehniko!
Kot ste lahko zasledile, sem iz trgovinice Born pretty store prejela njihovo dvostransko štampiljko. Oceno si lahko preberete tukaj. Ker me je (predvsem bela stran) navdušila, sem se odločila, da bom spisala primerjavo med dvostransko štampiljko Born pretty store in Konad, ki jo dnevno in že zelo dolgo uporabljam.


BIG SIDE:
Že na prvi pogled se opazi, da je bela štampiljka večja od roza. Vsekakor sta po mojem mnenju in izkušnjah obe primerni za štempljanje vzorčkov.
Born pretty store: 
- širina: 30 mm
- barva: bela
- veliko mehkejša, prožnejša
- rahlo lepljiva
- potreben rahel odtis na noht
- lažje odtisneš plitek vzorec, ki ni dovolj lepo vgraviran v šablono
- čiščenje je zaradi lepljivejše površine težje in nam vzame več časa
- ker je površina večja lahko vzorčke lažje skrčimo ali raztegnemo, da jih prilagodimo našemu nohtu. (tutorial sledi kmalu)

Konad:
- širina; 24 mm
- barva: roza
- malenkost trša
- nelepljiva
- potreben malenkost močnejši odtis na noht
- nemogoč odtis celotnega vzorčka iz šablone, ki je plitko vgraviran
- izredno enostavno čiščenje površine
- ker je površina manjša je težje skrčiti oz. raztegniti vzorček

SMALL SIDE:
Pri manjšem delu obeh štampiljk pa je glede odtisov zgodba malenkost drugačna. Moram priznati, da sama redko uporabljam manjšo stran. Če bi imela samo Born pretty store štampiljko pa bi verjetno veliko krat uporabljala manjšo stran, saj je večja stran zelo velika in je težje lepo na pravo mesto z njo odtisniti manjše vzorce.
Born pretty store:
- širina: 15 mm
- barva: roza
- trša površina
- veliko možnosti, da se vzorček razlije ob pregrobem pritisku

Konad:
- širina: 15 mm
- barva: zelena
- mehkejša površina
- zelo lep odtis manjših vzorcev

SWATCHES:
Swatch-i z obema velikima in manjšima stranema. Levo odtisi štampiljke Born pretty store in desno Konad. Zadnja manjša vzorčka sta odtisnjena z manjšo stranjo štampiljk. Tudi pri swatch-ih lahko opazimo razliko v velikosti. Bela stran Born pretty store štampiljke zavzame zares ogromen del vzorčka. Moram pa priznati, da to ni ravno najboljša lastnost, saj je posledično čiščenje okrog obnohtne kožice dolgotrajno in zamudno. Po drugi strani pa je vzorec na štampiljki tako velik, da lahko predenj odtisnemo na noht še spremenimo odločitev, kateri del bi odtisnili v primeru, da je del vzorčka poškodovan. Še ena dobra lastnost Born pretty store štampiljke je ta, da lahko zaradi njene velikosti, končno tudi na palcu na nogi odtisnem lep in cel vzorček.
Kot lahko na spodnji sliki opazite, pa se zna zgoditi, da celotni odtisi z Born pretty store štampiljko niso povsem čisti in lepi, saj je površina rahlo prevelika in se robovi vzorčkov kar razlezejo. Čeprav moram poudariti, da štempljanje s tem ni ovirano in lahko kljub temu na nohte odtiskujemo lepe in čiste vzorce. Vzorčki s Konad šablono pa so kot zmeraj lepi, čisti in manjši a dovolj veliki, da pokrijejo moje nohte v celoti.Upam, da se vam je primerjava zdela uporabna in, da sem vam uspela dovolj nazorno prikazati razlike, prednosti, slabosti...obeh štampiljk.
post signature

Podobne vsebine

4 komentarji

  1. I've got recently the exact same stamper from the BPS. I am very curious about it too!

    OdgovoriIzbriši
  2. I'm super impressed with how you manage to stamp with a konad - I can never get it right!
    I've nominated you for a Liebster Award, I hope you will take part and I am really looking forward to seeing your answers :)

    http://polished-princessnell.blogspot.co.uk/2015/05/liebster-award_27.html

    OdgovoriIzbriši