Primerjava: Essence-Caribbean Bean & Prince Charming

april 01, 2015

Živijo Essence lepotičke!
Znamka Essence je to pomlad prenovila svojo linijo barvnih lakov za nohte v redni prodaji. Colour & go je nadomestila The gel nail polish linija barvnih lakov za nohte. Laki imajo neverjetno dolgo obstojno formulo in gel sijaj. Ker bi marsikoga medlo ime (gel) naj povem, da so to navadni barvni laki, ki imajo lastnosti gel lakov in za njih ni potrebno sušenje pod UV lučko.
Kolekcijo The gel nail polish sestavlja 46 novih odtenkov, ki si jih lahko ogledate tukaj. Sama imam za enkrat dva odtenka te linije in ker me je Prince Charming takoj ko sem ga zagledala spominjal na starejši odtenek Caribbean Bean, sem se odločila, da vam v tokratni objavi predstavim primerjavo med njima.


Kot sem že zgoraj povedala, sta na prvi pogled enaka. Steklenički sta enake oblike, barvi pokrovčkov prav tako, količina laka je v obeh 8 mL. Tudi čopiča sta podobna. Oba sta široka, ploščata in spodaj zaokrožene oblike, vendar pa je čopič The gel nail polish laka veliko lepše izdelan. Prav tako je osnovna barva laka, turkizna, ki vleče bolj na zeleno, skorajda identična. Razlikuje ju shimmer. Čeprav sta na prvi pogled laka zares enaka, pa mi lahko verjamete, da se kljub temu razlikujeta v kar nekaj lastnostih. 

Essence-Prince Charming (The gel nail polish): 2 coats 
Na kazalec in sredinec sem nanesla dva sloja Prince Charming laka iz linije The gel nail polish. Osnovna barva je turkizna, ki bolj vleče na zeleno. Vsebuje modro zelenkast shimmer, ki je viden tudi na nohtih in čisto drobcen zlatkast shimmer, ki pa na nohtih ni viden. Lak je polno prekriven v dveh slojih. Je pa manj pigmentiran kot Caribbean Bean, to se lahko takoj opazi ob nanosu prvega sloja obeh lakov. Lak ima bolj tekočo formulo, ki se nanaša lepo. S samim nanosom nisem imela težav. Tudi sledi čopiča niso tako zelo vidne. 

Essence-Prince Charming (bottle close up):
Kako izgleda Prince Charming v steklenički, si lahko ogledate na spodnji sliki. 


Essence-Caribbean Bean (Colour & go): 2 coats
Odtenek Caribbean Bean sem nalakirala na prstanec in mezinec v dveh slojih. Tudi pri tem laku je osnovna barva turkizna, ki vleče bolj na zeleno. Vsebuje zlat shimmer, ki je viden tudi na nohtih. Gre za dobro pigmentiran lak, ki je lahko prekriven že v enem sloju. Ima gostejšo formulo. Z nanosom nisem imela težav. Pri tem laku so vidne poteze čopiča, zato me spominja na frosty finiš. Pri tem laku je velika verjetnost, da vam bo obarval nohte, če ne uporabite podlaka. 

Essence-Caribbean Bean (bottle close up):
Kako izgleda lak v steklenički, lahko vidite na spodnji sliki. 

Essence-Prince Charming: 2 coats on index, middle finger
Essence-Caribbean Bean: 2 coats on ring, pinky finger
Upam, da vas je moja primerjava prepričala, da se laka malenkost razlikujeta, predvsem v šimru. Na spodnji sliki si lahko ogledate primerjavo še na nohtih in se sami dokončno prepričate ali sta si podobna ali se razlikujeta. 

Če si prepričana, da mora primerjavo med dvema zelo podobnima lakoma videti še katera druga lakoholičarka, te vabim, da deliš to objavo na spodnjih povezavah.

Podobne vsebine

15 komentarji

 1. Eden najboljših postov o lakih :) Všeč mi je ker je primerjava super podrobna!

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Najlepša hvala :) Veliko mi pomeni, da se vam zdi uporabna. :)

   Izbriši
 2. Jaz starega nisem imela, sem pa vzela novega. Tale nova formula mi bolj ustreza, še pasteli so super prekrivni, pa tudi čopič je boljši. Res super post. :)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Ja meni je tudi nova formula boljša. :) Hvala Tatjana ;)

   Izbriši
 3. I can't see any real difference! Can you believe I have Prince Charming (gel) on my nails right now?? But I'm not loving it as much as I hoped :(

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. The difference is in the shimmer. :) I want to know why you don't like it? :)

   Izbriši
  2. I can't really tell honestly. Maybe I was expecting more? Also on my skintone it looks paler than on you, like a mint green.

   Izbriši
 4. Pri Caribbean Bean si napisala, da je velika verjetnost, da bo obarval nohte. Po čem pa to lahko sklepaš? A dejansko lahko že na podlagi določene lastnosti to ugotoviš še preden kupiš lak? :O
  Sicer pa čudovita barva in super primerjava :)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Ne sklepam...to se mi je zgodilo zato sem tudi napisala. Po navadi kakšni polno prekrivni laki modrih, zelenih in vijoličnih odtenkov lahko obarvajo nohte. :)

   Izbriši
  2. Hvala za odgovor, meni so res do sedaj večinoma modri ali zeleni laki obarvali nohte, rdeči pa nikoli :)

   Izbriši
  3. Ni zakaj. Modri in zeleni znajo biti problem ja. ;)

   Izbriši
 5. Meni je ta Prince charming tolk všeč, ampak ne vem pa če bi ga nosla :)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Lep je ja :) Sigurno bi ga kdaj nalakirala na nohte...tudi če načeloma ne nosiš teh odtenkov ;)

   Izbriši
 6. No tale lakec si pa morem kupit. Šele tukaj vidim kako noro lep je :)

  OdgovoriIzbriši