Vodič: Kako narediti svoj PEEL OFF podlak

februar 03, 2015

Živijo lakoholičarke!
Po dolgem času sem za vas pripravila tutorial. In to ne čisto vsakdanji ampak neke vrste majhen DIY (do it yourself) projekt. Torej v današnji objavi vam predstavljam postopek kako narediti čisto svoj peel off (odlepi se?! :) ) podlak.
Meni je ta izdelek, na katerega sem mimogrede prav ponosna, da sem si ga naredila sama, čisto spremenil in poenostavil postopek čiščenja po različnih tehnikah poslikave nohtov. Da pojasnim kaj sploh ta (če ima kdo kak primeren slovenski izraz za "peel off" mi prosim javite) zadeva je.
Torej tekočina, ki jo zmešaš, se lahko uporablja na več načinov. Meni služi predvsem za lažje in enostavnejše čiščenje. Jaz jo uporabljam tako, da jo v tankem sloju namažem ob nohtu po obnohtni kožici. Počakam, da se popolnoma posuši in nato po izvedeni tehniki (stamping, gradient, water marble) odlepim lepljivi sloj iz obnohtne kožice. Zakaj je ta izdelek tako fajn? Zato, ker je čiščenje  izredno enostavno in hitro, predvsem po gradient tehniki z gobico, ko imamo lak povsod razlit po obnohtni kožici. Prav tako je čiščenje po štempljanju velikih vzorčkov, ki so povsod okoli nohta enostavno in hitro. Zaradi tega izdelka sem ponovno vzljubila gradient tehniko in z veseljem se je lotim, saj več nisem slabe volje ko je na vrsti čiščenje.
Lahko pa se uporablja tudi kot podlak za bleščičaste lake, ki se običajno čistijo iz nohtov precej dolgo in težko, saj ga samo odlepimo skupaj z bleščičastim lakom iz nohta.
Menim, da je tekočina primerna in uporabna za vse, ki svoje nohte razvajamo z najrazličnejšimi poslikavami, zato le počekirajte spodnji tutorial s slikami in si naredite svoj peel off podlak po mojem "receptu". :)


Upam, da vam je tutorial všeč in da se boste same izdelave izdelka lotile tudi same. Potem mi sporočite če je tudi vas tako navdušil kot mene. :)
post signature

Podobne vsebine

8 komentarji

 1. Super. Jaz pa uporabljam maskirno tekocino, ki jo dobis v vsaki art trgovini :) ful fajn zadeva

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Ja je kar več stvari, ki pridejo v poštev...resnično noro super pogruntavščina :)

   Izbriši
 2. Super lagano,super tutorial:)
  Kakvo je to ljepilo,za papir,drvo?

  OdgovoriIzbriši
 3. Odlično :) kako dolgo se pa suši ta homemade stvarca?

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala :) Ja suši se kar dolgo. Bi rekla okrog 5min. :/

   Izbriši