Ocena: Catrice-OMBRE top coat

november 04, 2014

Pozdravljena dekleta.
Na vrsti je druga ocena izdelka, ki sem ga prejela na Essence in Catrice blogger event-u. Tokrat izdelek znamke Catrice, če sem bolj natančna OMBRE nadlak. Moram priznati, po prejemu predogleda novosti pri Catrice, sem bila nad njim navdušena, ko pa je nadlak prišel pod roke drugim blogerkam in njihovim ocenam, sem pa bila totalno razočarana nad njim in sama ga nisem želela niti preizkusiti. Ker pa smo ga na event-u dobile, sem mu dala priložnost in ga tudi sama potestirala. Je ostalo moje mnenje enako...ali sem ga spremenila?! Preveri v nadaljevanju... :)


Pri Catrice ekipi so o OMBRE nadlaku zapisali tole: "Mojster preobrazbe. Lasje, moda, dizajn - ombre look je povsod prisoten. In sedaj je tukaj še Ombre nad lak, s katerim lahko ustvarite popularen stil še na nohtih. Preprosto nanesite pastelni ali svetel odtenek laka za nohte, počakajte da se posuši in nato nadaljujte z Ombre nad lakom. Z vsakim nanosom nad laka, postane barvni lak za odtenek temnejši. Pred naslednjim nanosom nad laka se mora prejšnji sloj resnično dobro posušiti. Barvna postopnost bo še posebno vidna, kadar je sosednji noht en odtenek temnejši: če pričnete s palcem v originalni barvi, potem nanesite en sloj Ombre nad laka na kazalec, dva sloja na sredinec, tri sloje na prstanec in štiri sloje na mezinec. Nad lak se izjemno hitro suši in učinek je absolutno trendi. Posebno dobro deluje z zelo svetlimi odtenki lakov za nohte."


Sledila sem torej vsem naštetim navodilom in nastala je ta ombre manikira:
China Glaze-Spring In My Step (City Flourish LE): 3 coats
+ Catrice-OMBRE top coat: 1 coat on index finger
+ Catrice-OMBRE top coat: 2 coats on middle finger
+ Catrice-OMBRE top coat: 3 coats on ring finger
+ Catrice-OMBRE top coat: 4 coats on pinky fingerPo mojem mnenju je nastala lepa in ne preveč vpadljiva ombre manikira. Strinjam se prav z vsemi navodili in priporočili ekipe Catrice. Prvi in zelo pomemben kriterij za lepo manikiro je pravilna izbira barvnega laka. Najlepši efekt boste dobile z rdečimi, roza in vijoličnimi, predvsem pastelnimi barvami. Ni nujno, je pa priporočljivo, da je barvni lak prekriven v enem oz. največ dveh tankih slojih, saj se tako (po)suši hitreje in na nohtih (po slojih ombre nadlaka) nimamo pretirano debelega nanosa. Pri nadaljevanju na nanos OMBRE nadlaka je zelo pomembno, da je barvni lak popolnoma suh, kajti če ni, na nohtih nastanejo proge, ki pa niso niti malo estetske. 
Pri nanosu OMBRE nadlaka je potrebno paziti, da je nanos tanek in enakomeren. Formula samega nadlaka je izredno tekoča/vodena in pri odvečni količini na čopiču lahko hitro pride do razlitja nadlaka po obnohtni kožici. 
Pozitivno me je presenetil izredno hiter čas sušenja nadlaka (kot je tudi obljubila Catrice ekipa), kar je absolutni plus, saj sem bila glede časa sušenja celotne manikire na začetku zelo skeptična. 
Razočaral pa me je čopič samega nadlaka, ki je neenakomerno pristrižen in po mojem mnenju nekoliko (pre)trd. 

Za konec sem pripravila še swatch-e z različnimi barvnimi laki. Temnejši odtenek je nalakiran s štirimi sloji OMBRE nadlaka. Kot lahko vidite, je nadlak bolj primeren za zgoraj naštete barvne podlage. 

Sama priporočam ta nadlak vsem tistim, ki si rade lakirate nohte nekoliko drugače in, ki imate manjšo zbirko lakov za nohte.
Po testu OMBRE nadlaka sem spremenila prvotno mnenje. Nadlak sam po sebi sploh ni tako slab, ima pa kar nekaj slabosti oz. pomanjkljivosti.
post signature

Podobne vsebine

6 komentarji

 1. Te objave sem prav vesela danes, ker sem se ravno prejšnji teden odločala ali naj ga kupim ali ne. Definitivno ga je treba preizkusit :)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Sem zelo vesela, da se ti zdi ocena uporabna in da te je prepričala v nakup ;)

   Izbriši
 2. Well, the ombre effect is not so visible. I knew about this product but I didn't bought it because I saw at other girls that it did not work properly.

  OdgovoriIzbriši