Primerjava: Črni in beli laki za štempljanje

maj 12, 2014

Pozdravljene lakoholičarke! 
Zaradi moje najbolj brane objave: Stamping nail art TUTORIAL, sem se odločila, da vam namenim še kakšno koristno informacijo o stamping poslikavi nohtov. Niz (upam, da) uporabnih nasvetov začenjam s tole objavo: Primerjava ČRNIH in BELIH lakov za štempljanje.
Primerjala bom svoje bele in črne navadne lake za nohte s Konad črnim in belim lakom za štempljanje.


Za bazo belih vzorčkov sem uporabila črn lak: BYS-Black Satin v enem sloju. Vzorček je iz ploščice Konad m64.

Na kazalcu sem odtisnila vzorček z lakom Essence-Ahoy! (50's GIRLS Reload TE), odtis je zelo bled in vzorček izgleda bolj sive kot bele barve. Prav tako je vzorček enak na sredincu z O.P.I.-My Boyfriend Scales Walls.

Na mezincu je odtis z belim lakom iz Beauty Uk-Urban Girl seta malenkost bolj bel, ampak še vedno precej prosojen.

Vzorček je lepo viden, intenzivne bele barve in odtisnjen z detaili samo na prstancu s Konad belim lakom za štempljanje, ki je v tej kategoriji pometel s konkurenco in edini z odliko opravil svojo nalogo.Za bazo črnih vzorčkov sem uporabila bel lak iz Beauty Uk-Urban Girl seta v dveh slojih. Vzorček je iz ploščice Konad m65. Če primerjam se črni odtisi niso tako zelo razlikovali med seboj kot beli.

Z odtisom na kazalcu z BYS-Black Satin lakom sem izredno zadovoljna. Tega tudi sama kdaj pa kdaj uporabim pri svojih stamping manikirah in lahko brez problema nadomesti Konad-Black lak, saj je vzorček globoke črne barve in je zelo lepo viden.

Na sredincu je vzorček naštempljan z Essence-Stamp Me Black lakom, ki je namenjen izključno vzorčkom. Odtis je malenkost bolj bledo črn če ga primerjam z odtisoma BYS in Konad. Ravno Essence-Stamp Me Black je bil moj prvi črni lak za štempljanje. Sprva sem bila z njim zadovoljna, ko pa sem poskusila Konad črn lak, sem ga prenehala uporabljati.

Na mezincu je vzorček odtisnjen z Essence-Black Out (Black and White TE) lakom s soft touch finišem. Lak je sam po sebi kar precej pigmentiran ampak za odtiskovanje ni primeren. Kot lahko vidite je vzorček najmanj intenziven ravno s tem lakom.

Če povzamem...Konad-White lak za štempljanje je vsekakor vreden svojega denarja vsaj pri moji kolekciji je tako, saj nisem našla nobenega belega laka, ki bi se lahko primerjal z belim Konad lakom. Medtem ko lahko črn lak brez dvoma nadomesti BYS-Black Satin lak, ki ga lahko uporabljamo kot navaden lak ali pa z njim poštempljamo nohte.BYS lak ima pa še eno dobro lastnost. Steklenička namreč vsebuje 16mL izdelka, kar je v primerjavi s Konad količino več za nižjo ceno.
Upam, da ste izvedele kaj novega! :)

Katja

Podobne vsebine

0 komentarji