Moji najslabši laki za nohte

februar 08, 2014

Ker sem vam nekaj dni nazaj pokazala seznam mojih najljubših lakov za nohte, sem za danes pripravila objavo še o enajstih (kakšno naključje da sta številki ravno enaki) najslabših lakih za nohte iz moje zbirke. Pa kar začnimo. :)1. MUA-All Nude:
Odtenek sam po sebi (smetanasto-pudrast) mi je izredno pri srcu ampak nanos je pa katastrofalen. Čopič tega laka je obupen, ima trde razcvetene ščetine in s tem nanos še bolj otežuje. Niti ne znam povedati v koliko slojih je popolnoma prekriven, ker si še nisem uspela lepo nanesti tega laka na nohte. Edino kar reši ta lak je mogoče nova steklenička (in novi čopič). Ker so pri znamki MUA prenovili celotno linijo stekleničk lakov za nohte je mogoče še upanje, da mi tale lakec kdaj postane pri srcu. 

2. Essence-Alice Had A Vision Again (Breaking Down TE):
Največji minus tega laka je sigurno preeedolgo sušenje. Če verjamete ali ne, še nikoli nisem imela tega laka dejansko na nohtih ker se je zmeraj ko sem ga namazala sušil obupno dolgo in, ker mi je prej zmanjkalo potrpljenja, sem ga raje odstranila. Lep odtenek ampak na mojih nohtih ga sigurno ne boste videli. 

3. China Glaze-Turned Up Turquoise:
Pri tem laku me najbolj jezi to (če sem iskrena), da je totalno "nefotogeničen" na slikah, ker enostavno nikakor in nikoli nisem uspela ujeti pravega odtenka na sliki ko sem fotkala nohte. Še ena slaba lastnost je nanos, ki mi zmeraj povzroča velike težave če najprej na nohte nanesem podlak. Zdi se mi kot, da bi ta lak potegnil za seboj spodnjo plast podlaka in posledično nastane grozen nanos. Za konec bi še dodala, da se posuši v nek čuden satenast finiš, ki mi ni prav nič všeč. 

4. Essence-Jacob's Protection (Breaking Down TE):
Še ena katastrofa od laka iz Essence omejene kolekcije imenovane Breaking Down. Že na začetku mi ni bila niti barva tega laka najbolj pri srcu, ko je sledil še poskus nanosa laka na nohte, sem pa ga za vedno zabrisala v kot. Pregosta formula, obupen nanos, dooolg čas sušenja, nezanimiva barva na nohtih...skratka čisti fail. 

5. Mia Secret-Tropical Night:
Citiram opis laka: "Lak za nohte, ki pod sončno svetlobo spreminja barvo". In jaz sem smatrala, da reagira na sončno svetlobo kot nekateri laki, ki spreminjajo barvo glede na toploto. Ampak žal ni tako. Lak je v bistvu nek približek duochrome lakov in se pod sončno, poudarjam sončno svetlobo z njim ne zgodi popolnoma nič. Zraven vsega tega je zeeeelo prosojen in za solidno prekrivnost so potrebni štirje sloji. Ker me je že v štartu totalno razočaral, ga nisem niti poskusila slojiti čez kateri drug moder lak, ker mi je res čisto brez vezen. Edina dobra lastnost tega laka je ta, da sem ga dobila gratis in zanj nisem odštela niti centa-thanks God. :)

6. Barry M-Neptune Sea:
Rada imam magnetne lake (no vsaj včasih so mi bili izredno pri srcu). Zraven tega imam v svoji zbirki še en magnetni Barry M lak, ki pa je za razliko od tega odličen. Tale je pa precej slabo prekriven, glede na to, da so magnetni laki po večini dobro pigmentirani. Za popolno prekrivnost so potrebni vsaj trije sloji, kar pa je čisto preveč za to vrsto lakov. Posledično se lak tudi izredno dolgo suši. Tudi tega še nisem nosila na nohtih in niti ga verjetno nikoli ne bom. 

7. Essence-Crack Me Pearly Pink:
Najslabša lastnost tega laka je ta, da nikakor nisem našla pravega odtenka, ki bi ga lahko nanesla pod ta razpokanček, da bi končni look izgledal lepo. Niti ne razpoka lepo in nasploh ga je težko odstraniti z nohtov. Ni mi všeč. 

8. Essence-Princessorize (Crazy Good Times TE):
Še en lak, ki je precej prosojen in so potrebni vsaj trije sloji za popolno prekrivnost. Posledično ima tudi ta lak (pre)dolg čas sušenja. Čeprav mi je odtenek všeč, ga ne bom nikoli več nanesla na nohte. 

9. Essence-Glitter On Me (Topper):
Gre za nadlak, ki mu enostavno ni mogoče najti barvnega podlaka, da bi končni izgled bil lep. Nadlak je prepoln bleščic, ki so vseh možnih barv in tudi dveh različnih oblik. Nekako sem obupala nad iskanjem ustrezne barve pod ta lak in zato je tudi ta lak romal v kot.  Ne vem točno zakaj sem ga kupila ampak mislim, da je na žalost šlo za impulzivni naval na nove lake. Tale lak Essence sedaj umika iz prodaje in to je precej pametna poteza. 

10. Kleancolor-Chunky Holo Black:
Lak, ki sem ga odkupila od ene punce. Prvi lak te znamke in menda tudi edini, ker me je totalno razočaral. Slike tega laka (ki sem si jih ogledala pred nakupom) mu delajo neverjetno uslugo, saj je v živo resnično katastrofa. Lak je pregost, ima čudenj vonj, suši se zelo dolgo, na nohtih pa izgleda enostavno grozno. Tudi blogerka Deja se strinja z mano glede tega laka. 

11. Essence-Evil Queen (Snow White TE):
Še zadnji lak na moji listi za odpis je nadlak iz omejene Essence kolekcije Snow White. Bleščice v tem nadlaku so enostavno prevelike. Zdi se mi, da takšne nenormalno velike šestkotne, vijolične bleščice nohte še dodatno, navidezno razširijo in to ne izgleda niti približno lepo.

Vsekakor bodo tile laki slej ko prej romali v koš, ker enostavno nimam srca niti, da bi jih kateri drugi ljubiteljici lakov podarila kaj šele prodala. Res niso za nikamor! Edino upanje še polagam v China Glaze lak mogoče v kombinaciji s kakšnim novim podlakom. Če posplošim, močno obžalujem nakup vsakega laka posebej. 

Katja

Podobne vsebine

12 komentarji

 1. Essence-Crack Me Pearly Pink je tudi mene razočaral. Kot si že omenila razpoka neenakomerno, sam nanos pa je tudi katastrofa. Škoda, pa tako lepo izgleda v steklenički.
  Essence-Princessorize pa meni ni tako katastrofalen, mogoče je edini minus ta, da ni zelo prekriven.
  Laka iz kolekcije Breakin Down pa tudi jaz ne uporabljam več, ampak izključno samo zaradi samega odtenka - mi je kakšen svetlejši odtenek ljubši. :)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Me veseli, da se strinjava :) Meni je res težko reči za kak lak, da je katastrofa ampak kaj ko ni vse tako kot bi si želeli. :/

   Izbriši
 2. Za Evil Queen se strinjam, sicer sem se naučila lepo razporediti tiste uboge bleščice, ampak preprosto ni vreden ubadanja.
  xx, moonchild beauty blog

  OdgovoriIzbriši
 3. Bom šla kar po vrsti..prvi MUA lak je prekrasen, ampak kot si napisala je čopič katastrofa. Jaz sem ga prelila v drugi stekleničko in je zdaj super. Ta dva iz Breaking dawn kolekcije pa se res predolgo sušijo, pri meni ju reši edino hitrosušeči nadlak. Tale bleščičasti crackle pa meni lepo razpoka, ampak vseeno ne vem s katerim lakom bi ga kombinirala. Za Evil Queen se pa strinjam z Nušo, čisto preveč dela je z njim.

  OdgovoriIzbriši
 4. Hvala za iskrenost ;) Edino Kleankolor sem probala, kot si tudi omenila (hvala ;)) in je res neznosen. Sicer mi lepo zgleda čez črn lak, ampak posuši se pa tudi nikoli.

  OdgovoriIzbriši
 5. super post! Za Essence TE se strinjam. V steklenički je dosti lepše barve, glede sušenja pa ne vem, ker vedno uporabim nadlak :)

  OdgovoriIzbriši
 6. Ne jih metat v kos! Meni sta tista dva lakca iz essence breaking dawn le krasna, bi ju z veseljem kupila od tebe;) upam da bi lahko dovolj potrpezljivo cakala na susenje:)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. hjoj kaj pa vem...še hitro sušeči nadlak jima ne pomaga :/ Če si ju res tako zelo želiš, me lahko kontaktiraš na FB strani Nail 2 Express pa se tam dogovoriva ;)

   Izbriši